Kaiverruksia menneestä Vimpelissä

Vierailin Heinäkuussa Vimpelin metsissä, joissa omia metsäkäsityksiään minulle avasi Seppo Herrala. Metsäpalstalta Kelvengistä Herrala esitteli mielenkiintoisen palasen paikallishistoriaa. Metsästä sammaleen alta löytyi kivi, jossa oli lehmivahtina olleiden nuorten/nuoren kirjoituksia kaiverrettuna kiven pintaan.

 

Nimikirjaimet HP esiintyvät kivessä useamman kerran, joten lieneekö koko ”tekstiveistos” kyseisen paimenen työtä. Kaiverrukset on sen verran huolellisesti tehty, että aikaa kiven työstöön on käytetty runsaasti. Toisaalta paimenessa sitä varmasti onkin riittänyt. Vuosiluvut kivessä vievät 60-luvun alkuun. Olisikin mielenkiintoista tietää kuka paimenessa on tuolloin kiveen kirjoittanut ja löytyykö kirjoittaja vielä Vimpelistä? Jos tunnet HP:n niin vinkkaa hänet osoitteeseen kotinionmetsa@gmail.com

Kiveä voi käydä ihailemassa Kelvengissä. Se löytyy näiden koordinaattien avulla:

63°11’04.8″N 23°53’04.2″E