Tietoa hankkeesta

Kotini on metsä nostaa esille metsurit, metsänhoitajat, metsäkoneen kuljettajat, metsästäjät, keräilijät eränkävijät ja he jotka tuntevat metsän. Hankkeen haastattelut lähestyvät kuvien ja tekstin kautta sitä kuinka metsä koetaan ja nähdään. Tarkoituksenani on tallentaa katoava palanen metsiemme kokemuksellista historiaa. 

Osa haastatteluista tulee olemaan esillä tällä sivustolla, mutta koostan niistä myös paikallisia näyttelyitä. Näyttelyt järjestetään alueilla joilta haastateltavat ovat kotoisin. Hanke käynnistyy Etelä-Pohjanmaalla Soinin, Vimpelin ja Alajärven alueilla. Mukaan voi silti ilmoittautua mukaan mistä päin tahansa Suomea. Jossakin vaiheessa kerätystä materiaalista on tarkoitus koostaa metsäkäsityksiä pohtiva kirja.

Hankkeen etenemistä voi seurata näillä sivuilla.

Tekijä – Antti Hintsa

Kuva: Suvi Sistonen

Olen Eteläpohjalainen taidevalokuvaaja ja metsäyrittäjä. Koulutukseltani olen taiteen maisteri. Teen monipuolisesti hankkeita opetuksen, valokuvauksen ja yhteisötaiteen parissa. Työskentelyssäni keskeisiä sisältöjä ovat usein luonto, ympäristö ja yhteisö. Visuaalisesti minua kiehtovat mystiikka, sadunomaisuus ja toiset todellisuudet.

Hanketta ovat tukeneet:

Taiteen edistämiskeskus, Alajärven kaupunki, Vimpelin kunta, Soinin kunta